Bodimo ekološki, bodimo Actualno zeleni! 

Gonilni sili informacijske dejavnosti sta znanje in inovativnost. Toda tehnologijo nove dobe, ki je popolnoma prenovila naše predstave o prihodnosti, mora vselej spremljati tudi skrb za okolje.

Nova 'zelena' blagovna znamka Actualno zeleni razkriva, da delimo vrednote svetovnega trga in stremimo k stalnim izboljšavam in smo odgovorni prav tako v odnosu do okolja, kot partnerjev in kupcev ter naših potomcev, kakor tudi v sodelovanju in izvajanju storitev za družbe v Skupini.

Svet, ki ga upravljamo ni naš, zato pustimo naslednjim generacijam še boljšega.


Smernice zelenega poslovanja:

Zaposleni na Actual I.T. smo usmerjeni k ekološkemu razmišljanju in ohranjanju narave. Zavedamo se,  da je vsako najmanjše dejanje pomembno za ohranitev okolja, zato smo pridobili koristne navade, katere z zgledom širimo na okolico.

Stremimo k zmanjšanju porabe energetskih in vodnih virov s tem, da ne puščamo naprav v stanju pripravljenosti (standby), ugašamo luči v prostorih in grelne/klima naprave, ko ni potreba po njih, uporabljamo varčne žarnice in drugimi ukrepi. Stremimo k nakupu računalniške opreme novejše generacije s standardom, ki prinaša prihranek na energiji in čistejšim izpustom zraka. Zmanjšali smo število strežnikov in naredili virtualne, s tem je manj 'škatel'.

V toaletnih prostorih in kuhinji se trudimo, da se voda toči s primerno močjo in takoj po uporabi zapira, saj je predragocen naravni vir, da bi ga koristili po nepotrebnem.

Ob tiskalnikih imamo sporočilo »Ohranimo drevesa« , kar na enostaven in vsem predvidljiv način zbuja zavest, da tiskamo le tiste dokumente, ki so res potrebni. S pošiljanjem dokumentov prek e-sporočil ali faksa lahko zagotovimo ogromne prihranke pisarniškega materiala. Za tiskanje nujnih dokumentov pa uporabimo manjšo velikost pisave in oboje-stransko tiskanje.

Načrtno gospodarimo z odpadki. Uvedli smo ločeno zbiranje odpadkov s ciljem doseči zmanjšanje količine neuporabnih odpadkov, izboljšati čistočo in podobo našega delovnega okolja, hkrati pa povečati ekonomičnost našega poslovanja.

Šteje vsaka malenkost, začnimo pri sebi.