POLITIKA ZASEBNOSTI – PRIVACY POLICY

Actual I.T., d.d. se zaveda pomembnosti varovanja osebnih podatkov. Osebne podatke obdeluje skladno z določili Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov– Uredba EU 2016/679 (GDPR) ter nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov (ZVOP).

Actual kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki pridobljeni.

 

PRAVICE V ZVEZI Z OSEBNIMI PODATKI

Actual izvaja ustrezne ukrepe za zagotavljanje, da so zbrani podatki točni in posodobljeni ter spoštuje vašo pravico do popravkov, izbrisa ali zahteve za omejitev uporabe vaših osebnih podatkov.

Zahtevo za posodobitev, omejitev obdelave, prenos, izbris osebnih podatkov ali ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov posredujte v pisni obliki na naslov:  Actual I.T., d.d., Ferrarska ulica 14, 6000 Koper ali na elektronski naslov info@actual-it.si.

Kadarkoli imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov:  Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana  (www.ip-rs.si).

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV (TEHNIČNI IN ORGANIZACIJSKI UKREPI)

Actual izvaja ustrezne fizične, tehnične in organizacijske ukrepe za zagotavljanje visoke ravni varstva osebnih podatkov pred izgubo, krajo, nedostopnostjo in njihovo nepooblaščeno uporabo.

Nekateri ukrepi, ki jih izvaja Actual, so: uporaba požarnih zidov ter drugimi aktivnih sistemov za preprečevanje oz. zaznavo vdorov, šifriranja podatkov, nadzor fizičnega dostopa, varovanje prostorov in IT opreme, nadzor nad pooblastili za dostop do informacij, redno pregledovanje in vzdrževanje varnostnih postopkov ter izvajanje preventivnih in izboljševalnih ukrepov za zagotavljanje visoke ravni varstva podatkov.

 

POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO PODATKOV

Za morebitna vprašanja v zvezi z obdelavo osebnih podatkov se lahko obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (DPO) na elektronskem naslovu: dpo@actual-it.si

 

UPORABA PIŠKOTKOV NA NAŠIH SPLETNIH STRANEH

Naša spletna stran uporablja piškotke, da lahko izključno za lastne potrebe, razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics.

Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah Informacijskega Pooblaščenca